ZAPISNIK SA SASTANKA IO ZUTS PGŽ

Datum održavanja: 05.10.2021. u 17:30h

 

Mjesto održavanja: Volosko

 

Prisutni članovi Izvršnog odbora ZUTS PGŽ:

Tomislav Šepić

Christian Tominić

Frajno Jardas

Davor Pavušek

Odsutni članovi: Inja Siladi, Filip Tudor

Ostali:

Antun Andrijašević

Tajnik:

Dorijan Lukin – zapisničar

 

AD 1. Pozdravna riječ

Tomislav pozdravlja sve okupljene i čita točke dnevnog reda:

– osvrt na sastanak IO HZUTS-a u Zagrebu

– formiranje komisije za škole skijanja

– promjene i izmjene Statuta, prijedlozi

– aktivnosti i plan rada u nadolazećoj sezoni

– razno

 

AD 2. Osvrt sjednicu Izvršnog odbora HZUTS-a održanoj 15.09.2021. u Zagrebu

Na sjednici Izvršnog odbora HZUTS-a nas je zastupala Inja Siladi s obzirom da Tomislav nije bio u mogućnosti. Na sjednici se kroz izvještaje ISIA i Nastavne komisije prolazila tekuća problematika. Na sjednici je odobrena molba našem Zboru da se održi seminar na Platku (tj. prijava).

 

AD 3. Formiranje komisije za škole skijanja pri ZUTS PGŽ

Franjo Jardas je složio prijedlog za osnivanje  komisije za škole skijanja, smjernice, obveze i zadaće.  Predlaže da u komisiji budu zastupljeni voditelji svih školi skijanja koje djeluju na području našeg Zbora te da predstavnik bude Antun Andrijašević. Franjo i Antun će organizirati prvi sastanak te upoznati sve voditelje školi skijanja s ovom idejom.

 

AD 4. Seminar na Platku i aktivnosti rada ZUTS PGŽ

Naš Zbor je dobio odobrenje da održi seminar za obnovu licence na Platku. Datum još nismo definirali, s njim ćemo izaći naknadno, s čime je i upoznat HZUTS. Tomislav Šepić predlaže Franju Jardasa kao strukovnog voditelja seminara. Prijedlog jednoglasno prihvaćen. Franjo ističe da bi najidealnije bilo Seminar održati krajem siječnja. Okvirno ćemo planirati taj period. Seminar će se održati petak, subotu i nedjelju. Razmotriti ćemo mogućnost da uključimo i noćno skijanje u satnicu seminara (petak ili subota). Prijedlog je da se da se u vrijeme Seminara održe i Dani otvorenih vrata. To je bilo planirano za prošlu sezonu ali se zbog cjelokupne situacije s COVID-om nije održao. To bi bilo organizirano na način da se jedan dan tijekom vikenda postavi šator (ili štand) na početku Radeševa na kojem bi bili prisutni predstavnici školi skijanja s našeg područja te predstavnici  HZUTS-a, odnosno ZUTS-a PGŽ. Cilj bi bio informirati ljude koji su zainteresirani za poziv skijaškog učitelja ali, između ostalog, ujedno i praktično omogućiti skijanje s učiteljima/demonstratorima koji bi dali nekakvu evaluaciju njihovog skijaškog znanja, savjete i sugestije oko eventualnog pristupanja tečaju za učitelja skijanja, prezentacija škole skijanja i HZUTS. Ideja je i da se na danima otvorenih vrata prezentira i škola skijanja za djecu i početnike.

Prijedlog je da se održi i utrka , memorijal Vlado Sudić u okviru kojega bi bila organizirana utrka za učitelje skijanja (eventualno uključiti i Ski klub Rijeka vezano za pomoć oko organizacije utrke i postavljanja staze.) Antun Andrijašević ističe da je nešto slično već bilo organizirano na Platku. Organizaciju je vodio Ski klub Rijeka pod nazivom „Platko“ koji je bio utrka građana. S vremenom je to zamrlo. Prijedlog je da se takav nekakav koncept pokuša oživiti s čime se svi slažu.

U svakom slučaju, ove sezone će se krenuti sa Seminarom za obnovu licence i Danima otvorenih vrata kao prioritetom a o ostalim aktivnostima će se naknadno odlučiti ili ih možda prebaciti za nadolazeće sezone ovisno o tome koliko se uspješan pokaže ovosezonski Seminar.

 

 

AD 5. Promjene i izmjene Statuta.

Inja Siladi si je dala truda i  sažela sve ono o čemu smo raspravljali na prethodnom sastanku IO, NO, SK u Kastvu.  Svi nazočni se slažu s navedenim izmjenama.

Na idućoj godišnjoj sjednici ZUTS-a PGŽ će se promjene prezentirati svim članovima tako da se može formalno krenuti u izmjenu Statuta.

 

 

Leave a comment